
Ráno a večer ještě pořád mrzne, tak není na škodu zahřát se doma teplým obědem, nebo večeří. Cizrna je považována za zázračnou potravinu, už jen kvůli svému složení. Ale co s ní? Vyzkoušejte recept na bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem. Pochutnáte si.
- 30 min.
- 2 porce
Ingredience
Brambory | 200 g |
Loupaná cizrna | 200 g |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 100 g |
Zeleninový vývar | 1,5 l |
Olivový olej | 100 ml |
Pažitka | 80 g |
Cibule | 1 menší ks |
Slunečnicový olej | |
Sůl | |
Pepř |
Postup přípravy
- Nejprvesi dáme vařit oloupané brambory. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme vařenou cizrnu, necháme společně restovat.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej na 90°C a vsypeme pažitku, necháme společně pracovat 3 minuty při stálé teplotě. Následně odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes jemné sítko.
- K cizrně s cibulí přidáme vařené brambory a vývar. Vše rozmixujeme do hladkého krému. Krém zjemníme jogurtem. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec ozdobíme pažitkovým olejem a lžičkou jogurtu.
Tip
TIP: Vyzkoušejte i jiné luštěniny. Cizrnu můžete vyměnit například za čočku.